Wij zijn De Ontzorgers

Ons team bestaat uit collega’s die vaak door ‘toeval’ vanuit het bedrijfsleven in de zorg zijn begonnen en de liefde voor de sector hebben ontdekt. Onze ICT-ers, applicatiebeheerders, adviseurs, controllers en administratieve medewerkers snappen de zorg, weten wat er in de sector speelt en zien veel verschillende zorginstellingen van binnen.

Wij kennen de succesverhalen, maar ook de risico’s van het beheren van de backoffice van zorginstellingen. Per jaar verwerken wij voor tientallen organisaties ruim 90 miljoen euro aan zorgdeclaraties op basis van gestructureerde en geautomatiseerde processen.
Eind 2023
PolyPartners wordt De Ontzorgers
Eind 2022
Sander Pelser sluit zich aan als partner van PolyPartners

Met een opleiding gezondheidswetenschappen, veel financiële kennis en ruime ervaring in de zorg is Sander de ideale partner om de ontwikkelingen binnen PolyPartners in goede banen te leiden. We zijn blij hem als partner aan ons bedrijf te mogen binden.

Het samenwerkingsverband Combikracht ZIJ kiest voor de ondersteuning van PolyPartners
Eind 2021
PolyPartners verhuist naar Amstelveen
Midden 2021
Stichting JA! kiest als eerste samenwerkingsverband kiest voor het volledige Shared Service concept van PolyPartners
PolyPartners implementeert Medicore voor twee van haar klanten
Eind 2019
PolyPartners lanceert de website eiswijzer.nl en de LVVP maakt deze toegankelijk voor haar leden
Begin 2019
PolyPartners integreert Power BI in haar eigen portal
Midden 2018
Diverse zorginstellingen besteden de zorgadministratie uit aan PolyPartners
Midden 2017
PolyPartners ontwikkelt haar eigen portal voor data-management
Begin 2017
Marcel Vos sluit zich aan als partner van PolyPartners

Als bedrijfskundige heeft Marcel bij diverse zorginstellingen de zorgadministratie naar een hoger niveau getild. De roep om meer inzicht in data en een groeiende zorgadministratie maakt Marcel de juiste partner om onze klanten hierbij volledig te ontzorgen.

Het Shared Service concept slaat aan, de achtste partner sluit een overeenkomst voor volledige ontzorging
Eind 2014
Oprichting PolyPartners door Bas Werkhoven

Samen met Linda Bijl en Vincent Ariaens, die later beide een andere weg zijn ingeslagen, richt Bas Werkhoven PolyPartners op. Het eerste Shared Service concept voor de GGZ en het sociaal domein is een feit. De eerste drie zorginstellingen sluiten zich aan en PolyPartners ontwikkelt zich al snel tot een betrouwbare partner in de bedrijfsvoering in de zorg

De Ontzorgers voor doelgroepen:
Zorginstellingen en samenwerkingsverbanden

Zorginstellingen

Of je net bent gestart of al vijfhonderd collega’s hebt, iedere fase vraagt wat anders van de bedrijfsvoering. Juist als je een nieuwe fase in gaat of vast loopt in de fase waarin je zit, dan helpen De Ontzorgers jou op weg met het ontwikkelen van slimme processen, het opstellen van (financiële) rapportages of het tijdelijk vervangen van collega’s.
Lees meer

Samenwerkingsverbanden

In de Jeugdzorg en de WMO leveren instellingen soms gezamenlijk hun diensten aan de gemeente(n). Om deze samenwerkingsverbanden te laten gaan over de inhoud  en niet over budgetten en financiën helpen wij als onafhankelijke derde bij een vliegende start of doorbreken wij vastgelopen bedrijfsprocessen op tijdelijke of structurele basis.
Lees meer

De Ontzorgers werkt voor opdrachtgevers in

Wet maatschappelijke
ondersteuning
Jeugdwet
Geestelijke gezondheidszorg

Wat zeggen onze opdrachtgevers

Samenwerken met De Ontzorgers houdt voor ons in dat we daadwerkelijk worden ontlast in een deel van onze zorgadministratie. De samenwerking verloopt erg prettig, mede dankzij snelle en doeltreffende communicatie. Daarnaast is De Ontzorgers in staat om gegevens om te zetten in bruikbare stuurinformatie en wordt er proactief meegedacht over het (beter) inrichten van bestaande en nieuwe processen. Kortom, een professioneel en enthousiast team met een 'hands-on' mentaliteit en veel werkgerelateerde kennis!
Frank Rink, financieel controller
De Ontzorgers is onze belangrijkste adviseur! Er is altijd bereidheid tot overleg op een zeer toegankelijke en prettige manier. Onze rug wordt echt gedekt en dat geeft rust.

Kortom: zonder De Ontzorgers zou het voor ons niet mogelijk zijn om te opereren in dit enorm complexe veld!
Sylvia Scheffer, bestuurder
In een zeer complexe en veeleisende aanbesteding Jeugdzorg in de regio Kennemerland en IJmond heeft Combikracht ZIJ erg veel steun ervaren in de bedrijfsmatige - maar ook inhoudelijke - ondersteuning van De Ontzorgers. Echt wel te beschouwen als 'een rots in de branding'.
Jan Kroft, bestuurder
De samenwerking met zes instellingen is complex. De Ontzorgers maakt deze samenwerking veel eenvoudiger. Doordat zij zich volledig concentreren op de administratieve en de financiële kant, kunnen wij ons bezig houden met de inhoud.
Krista Vos, bestuurder
Sinds 2022 verzorgt PolyPartners naar grote tevredenheid onze boekhouding en F&C! Kernwaarden voor de dienstverlening zijn: professioneel, toegankelijk en pro-actief. De samenwerking verloopt erg plezierig, contactpersonen zijn goed bereikbaar, deskundig en betrokken bij onze organisatie.
Martiene Bottema, Operationeel Manager
Waarom zou je moeilijk doen, als het samen met De Ontzorgers kan!
Elbrig van der Poel, Algemeen Coördinator